Blog

Laat kleuren voor jou spreken, hoe jij in het leven staat!

Elke dag als we voor de garderobekast staan maken we een keuze wat we die dag aantrekken.

Je denkt na waar je die dag naartoe gaat en beslist dan wat je aan gaat doen. Wat ook meetelt is dat je die dag met een bepaalde emotie opstaat en dat het invloed heeft op je keuze en daardoor ook op je omgeving.

Met kleuren geef je een emotie en een gevoel weer. Ben je actief, enthousiast, bescheiden of afstandelijk.

Heb je veel contrast nodig of ton sur ton. Dan laat je de kleuren in elkaar over lopen.

Wat belangrijk is als je een kleur draagt dat je er prettig in voelt. Elk kleur wordt geassocieerd met bepaalde gevoelens en ideeën. Dat heeft invloed op je omgeving.

Je heb vaak een voorkeur voor een bepaalde kleur. De kleur die je graag draagt vertelt wat over hoe jij in het leven staat en wie jij bent. Waar je kledingstuk draagt zegt ook veel. Is het een sjaal of stropdas dan is de kleur bepalend over de manier waarop je communiceert. Doe je dat open minded, gemakkelijk, gereserveerd, afstandelijk, toegankelijk.

Draag je een blouse, t-shirt of top dan vertelt dat wat over je emotie. De blazer, vest, colbert vertelt wat over hoe de buitenwereld jou ziet.

Vanuit de primaire kleuren kan je de secundaire kleuren maken. De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw.  Secundaire kleuren; rood/geel= oranje geel/blauw= groen blauw/rood= paars

Wit = openminded, toegankelijk, puurheid                          

Zwart = stijlvol, afstandelijk, kracht, mysterie

groen= gezondheid, groei, vrijheid

blauw= rust en betrouwbaar, loyaliteit

Rood= actie, passie, energie

geel= optimisme, wijsheid, intelligentie

Hoe bouw je de kleuren op in je outfit.

Ik zou voor 2 basiskleuren gaan en 1 accent kleur.

Zorg dat er harmonie in je outfit is. Dat doe je door kleuren terug te laten komen. Als je een T-shirt of blouse aantrekt doe dan de accessoires in dezelfde kleur bijvoorbeeld. Het versterkt elkaar. Zo heb je voor elke kleur die je draagt en combinaties van kleding onbewust effect op je omgeving. Wees je daar van bewust.

Lichaamsverhouding optisch weer in verhouding brengen. Dat kan bijvoorbeeld als je een

korter bovenlijf en lange benen heb dan kan je een wit t-shirt over je broek dragen waardoor je broek en je benen korter lijkt. Dat kan ook andersom heb je korte benen en een langer bovenlijf dan zorg je dat de blouse of t-shirt in je broek is. Wit maakt optisch groter en zwart maakt optisch kleiner.

Draag kleuren om te benadrukken wie je bent en wat jij wil uitstralen.

Je kan bereiken wat je wilt met de juiste mix/match. Jouw unieke persoonlijke stijl.

“JE BENT HET MOOIST ALS JE JEZELF BENT”.

 

 

 

 

 

× Heb je een vraag?